استرس اسباب کشی
استرس اسباب کشی: در زمان اسبابکشی با انواع نگرانیها و استرسها مواجه خواهیم شد. جهت کاهش نگرانیها و مشکلات نیاز است ابتدا با ریشهها و دلایل آنها آشنا شویم تا بتوانیم راهکار آنها را بیابیم. برای مثال ریشهی اصلی یکی از ترسهای اسبابکشی، ترس از آسیب دیدن وسایل حین حمل است، تهیه لوازم اسبابکشیِ مناسب میتواند این ترس را از بین ببرد.
در ادامه به شرح راهکارهایی میپردازیم که اگر در نظر گرفته شود میتواند جهت کاهش استرس اسباب کشی، موثر باشد.
گام نخست: ترس از کجا ایجاد میشود؟
درگام نخست باید دلیل فشار روانی و اضطراب اسبابکشی برای ما روشن شود تا بتوانیم راهکار این مشکل را بیابیم. در ادامه به دلایل ترس خواهیم پرداخت.
ترس از آسیب دیدن وسایل و خسارت مالی
یکی از نگرانیهای اثاثکشی این است که ممکن است وسایل در حین حمل آسیب ببینند. این ترس تا زمانیکه از وسایل مطمئن جهت بستهبندی وسایل استفاده نشده باشد و شرکت حمل بار مطمئنی نشناسیم، طبیعی است.
لازم است بستهبندی وسایل چندماه پیش از روز جابجایی، شروع شوند. درصورتیکه بخشی از وسایل که تامین مجدد آنها هزینه زیادی را تحمیل میکند، بستهبندی نشوند، ممکن است در حین جابجایی آسیب ببینند یا حتی از بین بروند.
ترس از مشکلات عدم تخلیه منزل در موعد مقرر
پیش از اسبابکشی برخی از افراد احساس دوندهای را خواهند داشت که اگر به انتهای خط نرسند، نتیجهاش خسارت مالی خواهد بود. نگرانی بابت این موضوع که ممکن است نتوانیم در روز موعد، خانه را تخلیه نماییم، نیز بار روانی زیادی دارد.
فکر به این موضوع که عدم تخلیه در تاریخ مقرر چه عواقبی دارد و میتواند منجربه چه مشکلاتی شود، حس خیلی بد و استرس اسباب کشی را ایجاد میکند.
ترس از تنها بودن در مسیر اسبابکشی
بسیاری از افراد مجبور هستند به تنهایی حجم زیاد امور مربوط به اسبابکشی را برعهده بگیرند.
بنابر دلایل زیادی ممکن است این اتفاق رخ دهد برای مثال ممکن است اعضای بالغ خانواده که میتوانند در این امور کمک کنند، بیماری یا مشکل جسمانی داشته باشند و به این ترتیب یکی از اعضای دیگر خانواده مجبور شود به تنهایی وظایف را برعهده بگیرد و این خود باعث افزایش شدید استرس اسباب کشی خواهد شد.
احساس بد ناشی از ناتمام بودن کارها
از جمله دلایل اصلی استرس اسباب کشی احساس غرق شدن بین کارهای زیاد ناتمامی است که در نهایت اگر تمام نشوند میتواند بهای بدی برای ما داشته باشد.
از بین بردن این کارهای ناتمام که در ذهنمان ماندهاند راهکاری دارد، که در ادامه ذکر میشود.

ترس از مبهم بودن آینده
یکی از دلایل دیگر احساس نگرانی، فکر به این موضوع است که پس از این جابجایی، ممکن است در آینده چه اتفاقاتی بیفتد.
ممکن است بعضی افراد با ابهامات و سوالات زیادی روبرو شوند:
- چه آیندهی مبهمی در انتظار است؟
- پس از جابجایی فرزندان خانواده میتوانند با محیط جدید تطبیق پیدا کنند؟
- خانه بعدی از محل کارم دور است، ممکن است به مسیر شغلیام آسیب وارد شود؟
- اگر همسایههای خوبی نداشته باشم چه؟
- آیا همسایهها آداب آپارتماننشینی را رعایت میکنند یا ممکن است درگیر چالشهای جدیدی شوم؟
راهکار 1: استفاده از ملزومات قوی برای اسبابکشی
همانطور که اشاره شد یکی از دلایل استرس اسباب کشی ترس از آسیب دیدن وسایل، در حین حمل آنها است.
در شرایط اقتصادی کنونی هیچکسی دوست ندارد وسایل خانه خود را از دست بدهد زیرا تهیه مجدد بخشی از وسایل بار مالی خیلی زیادی را تحمیل مینماید.
معمولا قیمت خرید مجدد وسایل برقی و شکستنی خانه، دهها برابر هزینهی تامین مرغوبترین تجهیزات بستهبندی مانند کارتن پنج لایه و نایلون حبابدار است.
کافیست کارتن مناسبی برای حمل وسایل برقی و یا شکستنی و حساس به ضربهی موجود در خانه انتخاب و تهیه شود. البته بعضی از وسایل خانه مانند مبل و صندلی قابل بستهبندی با هیچ کارتنی نیستند، پیش از اسبابکشی نیاز به قدری آموزش در مورد آمادهسازی آنها برای حمل نیز وجود دارد.
راهکار 2: شناخت بهترین کارتن اسبابکشی
اینکه مطمئن شویم وسایل در بستهبندی خود محافظت خوبی دارند به شدت استرس اسباب کشی را کاهش خواهد داد.
در بخش قبلی ذکر شد که اگر بتوانیم از ملزومات مرغوب بستهبندی استفاده نماییم ترس از آسیب دیدن وسایل بسیار کاهش مییابد اما سوالی که به وجود میآید این است که از بین تعداد زیادی مرکز فروش ملزومات بستهبندی چگونه بهترین را تشخیص دهیم؟
کارتنهای آماده که در فروشگاههای اینترنتی مختلف به فروش میرسند ظاهر یکسانی دارند. پیش از خرید کارتن به عنوان یکی از مهمترین ابزار مورد نیاز برای حمل اثاث، باید به این نکته توجه شود که هر کارتنی توانایی تحمل وزن بالایی ندارد.
بعضی از انواع کارتنها صرفا جهت تامین نیاز مشاغلی که نیاز به ارسال پستی کالاهای خود دارند، طراحی شدهاند و احتمالی وجود دارد که تحمل استفاده در اسبابکشی نداشته باشند.
برای استفاده در اسبابکشی، تا حد امکان باید از کارتنهای پنج لایهی مجموعههایی که ملزومات اسبابکشی را ارائه میدهند، مانند همین سایت، اقدام به تهیه کارتن نماییم.
راهکار 3: داشتن برنامهریزی و چک لیست
برای آماده نمودن وسایل جهت حمل ایمن در روز اسبابکشی، باید وسایل زیادی طبقهبندی و متناسب با حساسیت به ضربه یا فشار، بستهبندی شوند. همانطور که گفته شد یکی از عوامل ایجاد استرس و نگرانی احساس بد ناشی از ناتمام بودن کارها است.
تعداد زیادی از فعالیت نیمهتمام که در ذهنمان مرور میشوند در نهایت باعث سردرگمی میشوند.
تنها چارهای برای رفع این مسائل، داشتن برنامهریزی و ایجاد چکلیست است.
البته قبل از برنامهریزی باید اولویتبندی درستی اتخاذ گردد. اگر اولویتبندی امور نادرست انتخاب شود خیلی از کارهای مهم از قلم میفتند و در روزهای آخر نزدیک به جابجایی، استرس اسباب کشی به شدت افزایش خواهد یافت.
اولویت بستهبندی باید با وسایلی که به ضربه و فشار حساسیت بیشتری دارند و یا قیمت بالاتری دارند، باشد و بستهبندی وسایلی که مانند وسایل پارچهای به ضربه و فشار حساس نیستند در مراحل پایانی انجام شود.
راهکار 4: اضافه بار ممنوع!
حجم زیاد فعالیتهایی که برای بستهبندی و آمادهسازی وسایل خانه برای جابجایی منزل، باید انجام شود پس از استرس اسباب کشی منجربه فرسودگی میشود. یکی از راههایی که منجربه کاهش هزینههای بستهبندی میشود و فشارکاری را نیز کاهش میدهد حذف وسایل غیرضروری خانه است. در هرخانهای وسایلی وجود دارد که دیگر مورد استفاده قرار نخواهند گرفت یا حذف آنها آسیبی به زندگی روزمره نمیزند و درعینحال در منزل جدید هم جایی برای آنها وجود ندارد.
بخشی از آشفتگی و نگرانیها با کاهش تعداد وسایلی که باید بستهبندی شوند کاهش مییابد.
راهکار 5: جستجوبرای شرکت حمل بار خوب
اینکه احساس میکنیم فقط خودمان هستیم که نگران آسیب دیدن وسایل گرانقیمتِ خانه هستیم، بار روانی منفیِ زیادی خواهد داشت. اگر احساس کنیم ممکن است مرکز حمل باری بااحتیاط کارهای حمل و جابجایی را انجام دهد میتواند به مقدار زیادی به کاهش نگرانیها و کاهش استرس اسباب کشی کمک نماید.
سخنپایانی
جهت کاهش استرس اسباب کشی راهکارهای زیادی وجود دارد که به برخی از مهمترین آنها اشاره گردید. به میزانی که بستهبندی وسایل با دقت انجام شود و ملزومات بستهبندی، کیفیت لازم را داشته باشند، احتمال آسیب دیدن وسایل و درنتیجه نگرانی در مورد آنها کاهش خواهد یافت.
همچنین اولویتبندی امور بستهبندی بسیار مهم است. سعی شود بستهبندی وسایل از آنهایی شروع شود که به ضربه و فشار حساسیت بیشتری دارند و یا قیمت بالاتری دارند.
چرا استرس اسبابکشی ایجاد میشود؟ عواملی مانند ترس از آسیب دیدن وسایل و خسارت مالی ، ناتمام بودن کارها راهکارهای کاهش استرس اسبابکشی کدامند؟ استفاده از کارتن بستهبندی مقاوم و مرغوب از مراکز معتبر، برنامه ریزی و تهیه چک لیست، حذف وسایل اضافه |
بدون دیدگاه