بسته بندی قابلمه در اسباب کشی:
بسته بندی قابلمه در اسباب کشیريا، ممکن است با عجله و استرس انجام شود و به همین دلیل ممکن است برخی نکات ریز و ضروری از قلم بیفتد. در این مطلب به نکات ریزی اشاره میشود که شاید جهت بهبود فرآیند بسته بندی این ظروف مفید و کاربردی باشد.
نکات قبل از بستهبندی قابلمه
نکاتی وجود دارد که قبل از بسته بندی قابلمه در اسباب کشی باید به آنها توجه شود.
قبل از بسته بندی قابلمه و ماهیتابههای داخل آشپزخانه اولین نکتهای که باید به آن توجه شود پاکیزگی کامل ظروف است.
نکتهی بعدی که باید به آن توجه شود وزن ظروف است، بعضی از ظروف پخت و پز مانند ظروف چدنی و استیل ممکن است نسبت به ظروف مسی و روحی همسایز خودشان، وزن بیشتری داشته باشند و باید برای این نوع ظروف کارتنهایی متناسب با وزن آنها تامین شود.
استفاده از کارتن فرسوده و آسیب دیده میتواند در روز شلوغ و پراسترس اسبابکشی دردسرآفرین شود.
در بستهبندی وسایل به هیچ عنوان نباید وسایل شکستنی با وسایلی که شکستنی نیستند در یک کارتن بستهبندی شوند. در زمان بستهبندی قابلمه یا ماهیتابههایی که دارای درب شیشهای هستند دربها در جعبهی دیگری که در آن وسایل شکستنی قرار دارند، بستهبندی شوند لذا قبل از شروع فرایند بستهبندی باید برای دربها، نایلون حبابدار و کارتن تهیه شود.
کارتن مخصوص قابلمه
اولین سوالی که پیش از بسته بندی قابلمه در اسباب کشی مطرح میشود این است که بهترین نوع کارتن برای این نوع از وسایل کدام است؟
برای آشنایی با کارتنی که جهت حمل ایمن قابلمه مناسب است نیاز است کمی با ساختار و بدنه انواع ورق کارتن آشنایی اولیه وجود داشته باشد.
زمانی که به یک برش از ورق کارتن نگاه میکنیم خواهیم دید که ورق کارتن دارای لایههایی موجدار است. در واقع وجود این لایههای موجدار عامل تحمل وزن و فشار در این ورقههای مقوایی هستند. بدون وجود این لایههای موجدار امکان تحمل وزن و فشار وجود نخواهد داشت.
کارتنهای که یک لایه موجدار داشته باشند با نام سه لایه در بازار به فروش میرسند و ساختار بدنهی آنها بهصورت شکل زیر است:
بعضی از ورقهای کارتن هم دارای دو لایه موجدار هستند که طبیعتا این نوع از ورق کارتن تحمل وزن فشار و ضربه زیادتری نسبت به نوع سه لایه دارد و به همین دلیل در اسبابکشی از این نوع کارتن استفاده میشود.
بسته بندی قابلمه روحی در اسباب کشی
بعضی از انواع قابلمهها مانند قابلمههایی که بدنهای از جنس روحی یا مسی دارند نسبت به ظروف استیل یا چدنی، حساسیت بیشتری به ضربه دارند و بر اثر ضربه بدنهی آنها فروخواهد رفت و اثر ضربه به بدنهی آنها باقی خواهد ماند.
به همین دلیل توصیه میشود بین این وسایل با انواع پارچه، بهصورتی پر شود که هیچ امکان حرکتی بین چند قابلمه که داخل هم قرار گرفتند وجود نداشته باشد. سطح خارجی قابلمه خارجی که باقی ظروف و قابلمه های دیگر داخل آن قرار میگیرد، با نایلون حبابدار یا پارچه ضخیم پوشش داده شود و در نهایت در کارتن پنج لایه نو و مقاوم قرار بگیرد. کارتن پنج لایه مرغوب پیشنهاد میشود زیرا توان تحمل وزن بالای قابلمهها را دارد.
بسته بندی قابلمه استیل
معمولا قابلمههای استیل ممکن است وزن بیشتری نسبت به قابلمههای مسی و یا روحی همسایز خودشان داشته باشند به همین دلیل باید نکته مهمی که در همه انواع مختلف بسته بندی قابلمه در اسباب کشی یکسان است، یعنی استفاده از کارتن پنج لایه مقاوم و قوی، مهمتر و جدیتر است.
بسته بندی قابلمه تفلون
در زمان بسته بندی قابلمه در اسباب کشی اگر جنس بدنه ظروف تفلون باشد، قراردادن محافظهای ضربهگیر مانند نایلون حبابدار ضروری است. به این ترتیب که بین ظروف تفلون که داخل هم قرار میگیرند حتما محافظی ضربهگیر وجود داشته باشد.
استفاده از پارچه ضخیم هم برای این نوع از ظروف رایج است اما پارچه اثر ضربهگیری نایلون حبابدار را ندارد و فشار وزن وسایل دیگر به پوشش تفلون ظروف وارد میشود این درحالی است که نایلون حبابدار با وجود حبابهای هوایی که دارد امکان انتقال ضربه به ظرف را از بین میبرد.
بسته بندی قابلمههای گرانقیمت
در زمان بسته بندی قابلمه در اسباب کشی بعضی مواقع ظروفی هستند که به دلایل مختلف برای ما اهمیت بیشتری دارند.
برای مثال قابلمههای گرانقیمتی که نو هستند و قصد کادو دادن وجود داشته باشد.
برای محافظت کامل بدنه قابلمه، دو راهکار وجود دارد. راهکار اول اینکه بدنه خارجی را با ورقه ای از کارتن ضخیم یکپارچه بپوشانید و راهکار دوم هم استفاده از نایلون حبابدار برای محافظت از بدنه داخلی و خارجی است. با این روش بدنه خارجی قابلمه محافظت کاملی خواهد داشت و احتمال آسیب دیدن بسیار کاهش مییابد.
اشتباهات رایج در بسته بندی قابلمه
معمولا قابلمهها به دلیل پراستفاده بودن، ممکن است در مراحل نهایی و روزهای آخر نزدیک به اسبابکشی، بستهبندی شوند و به دلیل افزایش فشار استرس و زیاد بودن کارهای اسبابکشی ممکن است نکات و ظرایف بستهبندی این وسایل که معمولا قیمت بالایی هم دارند خیلی رعایت نشود.
برخی از اشتباهاتی که در بسته بندی قابلمه در اسباب کشی ممکن است اتفاق بیفتد:
- استفاده از کارتن فرسوده و آسیب دیده
- عدم استفاده از کارتن پنج لایه برای قابلمههای دارای وزن زیاد
- استفاده از کارتن وسایل دیگر که ممکن است تحمل وزن قابلمه را نداشته باشند.
- جدا نکردن دربهای شیشهای
- وجود فضای خالی در کارتن قابلمهها
- عدم استفاده از ضربهگیر برای ظروف تفلون
سخن پایانی
اگر به هر دلیل بسته بندی قابلمه در اسباب کشی به روزهای آخر و نزدیک به اسبابکشی صورت میگیرد باید سعی شود که با رعایت نکاتی ساده و جزیی از آسیب به این ظروف گران جلوگیری شود.
بدون دیدگاه